2016-2017学年度上学期省六校协作体高三期中考试
英语试题
命题人:杜慧清
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分30分) (略)
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)[来源:学§科§网Z§X§X§K]
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
A few years ago I was diagnosed with cancer. It was the most
difficult time I have ever faced. I think it was my sense of humor
that allowed me to hold on my sanity. Like many people who have
gone through chemotherapy. I lost all of my hair and I was bald as
a golf ball. I had always enjoyed wearing hats, so I ordered
several special hats with the hair already attached. It was easy
and I never had to worry about how my hair looked.
I have always been a big golf fan. At one point during my cancer
treatments, my husband John and I decided to get away from the cold
Minnesota winter and take a trip to Scottsdale, Arizona. There was
a senior PGA Tour event called The Tradition being played, which
seemed like just the ticket to lift my spirits.
The first day of the tournament brought out a huge crowd. It was
a beautiful day, and I was in heaven. I was standing and watching
my three favorite golfers in the world approach the tee box: Jack
Nicklaus, Raymond Floyd and Tom Weiskoph. Just as they arrived at
the tee box, the unimaginable happene d. A huge gust of wind came up from out
of nowhere and blew my hat and hair right off my head and into the
middle of the fairway! The thousands of spectators lining the
fairway fell into an awkward silence, all eyes fixed on me. Even my
golf idols were watching me, as my hair was right in their flight
path. I was mortified! I knew I couldn’t just stand there.
Someone had to do something to get things moving again. So I took a
deep breath and went out into the middle of the fairway. I grabbed
my hat and hair, nestled them back on my head as best I could. Then
I turned to the golfers and loudly announced: “Gentlemen, the
wind is blowing from left to right.”
They said the laughter could be heard all
the way to the nineteenth hole.
21. From the passage, we can see that the author is _____
A. pessimistic B. optimistic C. warm-hearted D. shy
22. What does the underlined word “mortified” in Paragraph 5
mean?
A. calm B. excited C. worried D. embarrassed
23. What’s the author’s aim to say the underlined sentence?
A. to give a weather report
B. to tell the gentlemen how the unimaginable happened
C. to reduce the embarrassment and get things moving again
D. It’s just a joke
【答案】BDC
【解析】1.推理判断题。根据文章第一段的句子“I think it was my sense of humor that
allowed me to hold on my sanity.”可知,作者是乐观的。故选B。
2.词义猜测题。根据第三段的句子“blew my hat and hair right off my head and into
the middle of the fairway!...all eyes fixed on me. Even my golf
idols were watching me, as my hair was right in their flight
path.”可知,作者的帽子和头发都被风吹起来了,大家都盯着她看,所以她很尴尬。故选D。
3.推理判断题。根据文章第三段的句子“Someone had to do something to get things
moving again.”可知,作者最后说那句话是为了减少尴尬,让比赛继续进行。故选C。
【备注】作者几年前被诊断得了癌症,但她的幽默使她保持着健康的心态,并且用自己的幽默化解了一次令她尴尬的经历。
B
Some cases have been reported in Russia lately of people who can
read and detect colors with their fingers, and even see through
solid doors and walls. One case is concerning an eleven-year-old
girl, who has normal vision but who can also become aware of things
with different parts of her skin, and through solid walls. This
ability was first noticed by her father. One day she came into his
office and happened to put her hands on the door of a locked safe.
Suddenly she asked her father why he kept so many newspapers locked
away there., and even described the way they were done up in
bundles.
Her talent was brought to the notice of a scientific research
institute and she was given a series of tests. During these tests
she was able to read a newspaper through a screen which was not
transparent and strange still, by moving her elbow over a game of
Lotto she was able to describe the figures and colors printed on
it; in another instance, wearing stockings and slippers, to make
out with her foot the outlines and colors of a picture hidden under
a carpet. Other experiments showed that her knees and shoulders had
a similar sensitivity. During all these tests she was blindfolded;
and indeed, except when blindfold she lacked the ability to see
things with her skin, It was also found that although she could
perceive things with her fingers this ability ceased the moment her
hands were wet.
24. Solid doors and walls are __________________.
A. invisible to those who can read and detect colors with their
fingers.
B. no obstacles for people who can read and detect colors with
their fingers.
C. transparent to those who can read and detect colors.
D. concerned in cases reported in Russia recently.
25. The girl’s father _______________.
A. had always known his daughter and her talent.
B. found that his daughter could perceive things with different
parts of her skin.
C. described the way newspapers were done up in boundless.
D. discovered his daughter’s gift by accident.
26. The scientific research institute _______________.
A. made the girl read a newspaper B. set up a game of Lotto with
the girl
C. tested the girl thoroughly D. arranged that the girl should
undergo a number of experiments.
27. Which of the following statements is true?
A. The girl couldn’t always perceive things with her skin.
B. The girl was occas ionally blindfold when she did the
tests.
C. The girl’s hands had to be wet before she could perceive
things through he skin.
D. The girl’s knees didn’t have the same sensitivity as her
fingers.
【答案】BDCA
【解析】1.细节理解题。根据文章第一段的句子“Some cases have been reported in Russia
lately of people who can read and detect colors with their fingers,
and even see through solid doors and
walls.”可知,固体的门和墙对能用手指阅读并检测颜色的人没有障碍。故选B。
2.推理判断题。根据文章第一段的句子“This ability was first noticed by her
father.”可知,这个女孩的父亲偶然发现女孩的天赋。故选D。
3.细节理解题。根据文章第二段的句子“Her talent was brought to the notice of a
scientific research institute and she was given a series of
tests.”可知,这个科学研究机构全面地检查了这个女孩。故选C。
4.细节理解题。根据文章第二段的句子“During all these tests she was blindfolded;
and indeed, except when blindfold she lacked the ability to see
things with her skin”可知,这个女孩不能总是用皮肤察觉物体。故选A。
【备注】文章介绍一个小女孩能通过皮肤检测出物体,研究人员对她进行全面的检查,发现她蒙住眼睛的时候有这个能力,手指潮湿的时候,就没有了。
C
I told my friend Graham that I often cycle two miles from my
house to the town centre but unfortunately there is a big hill on
the route. He replied, “You mean fortunately.” He explained that I
should be glad of the extra exercise that the hill provided.
My attitude to the hill has now changed. I used to complain as I
approached it but now I tell myself the following. This hill will
exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get
fit. It will mean that I live longer. This hill is my f riend. Finally I comfort myself with the
thought of all those silly people who pay money to go to a gym and
sit on stationery exercise bicycles when I can get the same value
for free. I have a smile of satisfaction as I reach the top of the
hill.
Problems are there to be faced and overcome. We cannot achieve
anything with an easy life. Helen Keller was the first deaf and
blind person to gain a university degree. Her activism and
writing proved inspirational. She wrote, “Character cannot be
developed in ease. Only through experiences of suffering can the
soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success
achieved.”[来源:Zxxk.Com]
One of the main determinants of success in life is our attitude
towards adversity. From time to time we all face hardships,
problems, accidents and difficulties. Some are of our making but
many are no fault of our own. While we cannot choose the adversity,
we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off
following a flying accident.He was determined to fly again and went
on to become one of the leading flying aviators in the Battle of
Britain with 22 aerial victories over the Germans.He was an
inspiration to others during the war. He said, “Don’t listen to
anyone who tells you that you can’t do this or that. That’s
nonsense. Make up your mind, you’ll never use crutches or a stick,
and then have a go at everything. Go to school, and join in all the
games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them
persuade you that things are too difficult or impossible.”
The biographies of great people are full of examples of how they
took steps to overcome the difficulties they faced. The common
thread is that they did not become depressed. They chose their
attitude. They chose to be positive. They took on the challenge.
They won. Nevertheless, there is still the p roblem of how you change your attitude
towards adversity.
28. Which of the following is true according to the author of
the passage?
A. Going to a gym is greatly beneficial to people’s health.
B. Climbing hills on bicycles is the best way to take
exercise.
C. Those who want to achieve success can’t expect to live an
easy life.
D. People’s attitude to adversity is the only factor of their
success.
29. By quoting what Douglas Bader said, the author intends to
tell us “ .”
A. Failure is the mother of success. B. A bad workman quarrels
with his tools.
C. If you risk nothing, you will have nothing. D. Nothing is
difficult to the man who will try.
30. Following this passage, the author will further talk about
.
A. how his friend helped him to change his attitude towards the
adversity he faced
B. what steps to take to change your attitude towards the
adversity you face
C. why it is important to keep optimistic in face of
adversity
D. what great people have in common
31. Which of the following can best function as the title of the
passage?
A. Face adversity with a smile B. Different attitudes towards
adversity
C. Nothing is impossible D. Life is full of adversity
【答案】CDBA
【解析】1.推理判断题。根据第三段前两句“Problems are there to be faced and
overcome. We cannot achieve anything with an easy
life.”可知,人人都要面对问题,都要克服困难。安逸的生活是无助于我们获得成功的。也就是说想要成功的人不可能有安逸的生活。故选C。
2.推理判断题。根据第四段首句“One of the main determinants of success in life
is our attitude towards adversity.”和尾句“While we cannot choose the
adversity, we can choose our attitude towards
it.”可知,我们对待逆境的态度很重要,如果我们选择了积极面对困难,我们就一定会成功。接着在第五段中作者就介绍了Douglas
Bader的话,目的正是为了证明第四段中的观点。故选D。
3.推理判断题。根据文章最后一段“Nevertheless, there is still the problem of how
you change your attitude towards
adversity.”无论如何,要改变对待逆境的态度总是有很多问题要解决。那么接下来的内容就应该谈论我们究竟应该如何做来改变我们对待逆境的态度。故选B。
4.标题判断题。根据全文和最后一段的句子“The common thread is that they did not
become depressed. They chose their attitude. They chose to be
positive. They took on the challenge. They
won.”可知,文章传达的观念是:要微笑面对困难。故选A。
【备注】本文主要告诉我们生活中有很多的困难,如果我们想要获得成功,关键在于我们要有积极坚定的生活态度。
D
Adding math talk to story time at home is a winning factor for
children’s math achievement, according to a new research from a
university. The study from psychologists Sian Beilock and Susan
Levine shows a marked increase in math achievement among children
whose families used Bedtime Math, an iPad app that delivers
engaging math story problems for parents and children to solve
together.
Even children who used the app with their parents as little as
once a week saw gains in math achievement by the end of the school
year. The app’s effect was especially strong for children whose
parents tend to be anxious or uncomfortable with math.
Previous research from this group has demonstrated the
importance of adults’ attitudes about math for children’s math
success. For example, a recent study found that math-anxious
parents who help their children with math homework actually weaken
their children’s math achievement.
The new findings demonstrate that structured, positive
interactions around math at home can cut the link between parents’
uneasiness about math and children’s low math achievement.
“Many people experience high levels of anxiety when they have to
solve a math problem, with a majority of adults feeling at least
some worries about math,” said Beilock, professor in Psychology and
author of Choke, a book about stress and performance. “These
math-anxious parents are probably less likely to talk about math at
home, which affects how competent their children are in math.
Bedtime Math encourages a dialogue between parents and kids about
math, and offers a way to engage in high-quality math interactions
in a low-effort, high-impact way.”
Study participants included 587 first-grade students and their
parents. Families were given an iPad installed with a version of
the Bedtime Math app, with which parents and their children read
stories and answer questions involving math, including topics like
counting, shapes and problem-solving. A control group received a
reading app that had similar stories without the math content and
questions related to reading comprehension instead. Children’s math
achievement was assessed at the beginning and end of the school
year. Parents completed a questionnaire about their nervousness
with math.
The more times parents and children in the math group used the
app, the higher children’s achievement on a math assessment at the
end of the school year. Indeed, children who frequently used the
math app with their parents outperformed similar students in the
reading group by almost three months in math achievement at year’s
end.
32. Bedtime Math is an iPad app that _____.
A. requires parents and children to answer reading comprehension
questions
B. assesses children’s math achievement and parents’ nervousness
with math
C. teaches children how to count, recognize shapes and solve
practical problems
D. encourages children together with their parents to solve math
story problems [来源:Zxxk.Com]
33. The previous study found that _____.
A. help from math-anxious parents improves c hildren’s math achievement
B. children’s math achievement is related to parents’ attitude
about math
C. interactions around math at home will cut off the family
relationship
D. children can achieve more success if they see the importance
of math
34. We can infer from the passage that ______.
A. children using the app for three months can see gains in math
achievement
B. children whose parents are uneasy about math outperform other
students
C. it is the math problems related to the stories that make the
great difference
D. the frequency of using the app has nothing to do with
children’s achievement
35. Which is the best title for the passage?
A. High-quality math interactions improve performance.
B. Frequent use of app can develop problem solving ability.
C. Low-effort activities create good parent-child
relationship.
D. High-anxiety parents influence children’s attitude about
math.
【答案】.DBCA
【解析】1.细节理解题。根据第一段第二句“The study from psychologists Sian Beilock
and Susan Levine shows a marked increase in math achievement among
children whose families used Bedtime Math, an iPad app that
delivers engaging math story problems for parents and children to
solve together.”可知,Bedtime
Math是一个APP应用软件,它能够提供与数学有关的故事,然后让孩子与父母亲一起解决。通过这种方法锻炼孩子的数学思维。故选D。
2.细节理解题。根据第三段第一句“Previous research from this group has
demonstrated the importance of adults’ attitudes about math for
children’s math success.”可知,先前的研究说明父母对数学的态度对孩子数学的成绩有很大的影响。故选B。
3.推理判断题。根据最后一段的句子“The more times parents and children in the
math group used the app, the higher children’s achievement on a
math assessment at the end of the school
year.”可知,这个APP里给出的与数学有关的故事才是起作用的关键。故选C。
4.标题判断题。根据全文和第一段的句子“The study from psychologists Sian Beilock
and Susan Levine shows a marked increase in math achievement among
children whose families used Bedtime Math, an iPad app that
delivers engaging math story problems for parents and children to
solve
together.”可知,文章介绍一个APP软件,提供一些数学故事让孩子和父母一起解决,这样可以提高孩子的数学成绩。故选A。
【备注】本文是一篇说明文,主要介绍了一个能够让孩子与父母亲通过交流而提高孩子数学水平的APP软件,这个软件通过与数学有关的故事促进父母与孩子有关数学的交流。
第二节 (共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A major source of teen stress is school exams, and test anxiety
is not uncommon. When you recognize your teen is under stress, how
can parents help your teen stay calm before an exam?
Be involved. Parents need to be involved in their teen’s work.
36 _ What they look for is your presence — to talk, to cry,
or simply to sit with them quietly. Communicate openly with your
teen. Encourage your teen to express his or her worries and fears,
but don’t let them focus on those fears.
Help them get organized. 37 Together , you and your teen
can work out a time-table in which he or she can study for what he
or she knows will be on the test.
Provide a calm setting. Help your teen set up a quiet place to
study and protect his or her privacy. Give them a nutritious diet.
It is important for your teen to eat a healthy, balanced diet
during exam times to focus and do his or her best. 38 If
this happens, encourage your teen to eat light meals or sandwiches.
A healthy diet, rather than junk food, is best for reducing
stress.
39 Persuade your teenager to get some sleep and /or do
something active when he or she needs a real break from studying.
Making time for relaxation, fun, and exercise are all important in
reducing stress. Help your teen balance his or her time so that he
or she will feel comfortable taking time out from studying to spend
time with friends or rest.
Show a positive attitude. 40 Your panic, anxiety and
blame contribute to your teen’s pressure. Make your teen feel
accepted and valued for his or her efforts. Most importantly,
reassure your teen that things will be all right, no matter what
the results are.
A. A parent's attitude will dictate their teen’s emotions.
B. Exam stress can make some teens lose their appetite.
C. They will only make the situation worse.
D. Encourage your teen to relax.
E. The best thing is simply to listen.
F. Help your teen think about what she has to study and plan
accordingly.
G. Your teen may also make negative comments about
themselves
【答案】EFBDA
【解析】1.根据下文的句子“What they look for is your presence — to talk, to
cry, or simply to sit with them
quietly.”他们寻求的是你的出现——谈话,大喊,或是安静地和他们坐在一起。可知这里是:最好的事情就是听。故选E。
2.根据下文的句子“Together, you and your teen can work out a timetable
in which she can study for what she knows will be on the
test.”你和你的孩子可以一起制定一个时间表,她可以根据它学习考试中将出现的内容。,可知这里是:帮助你的孩子思考要学习什么并有根据地做出计划。故选F。
3.根据下文的句子“If this happens, encourage your teen to eat light
meals or
sandwiches.”如果这个发生,鼓励孩子吃清淡的饮食或三明治。可知这里是:考试压力会让年轻人失去胃口。故选B。
4.根据下文的句子“Persuade your teenager to get some sleep and /or do
something active when she needs a real break from
studying.”当孩子真地需要在学习之余休息的时候。鼓励孩子去睡觉或做一些积极的事情。可知这里是:鼓励你的孩子放松。故选D。
5.根据下文的句子“Your panic, anxiety and blame contribute to your
teen’s pressure.”你的恐惧,焦虑和责备会导致孩子的压力。可知这里是:父母的态度会影响孩子的情绪。故选A。
【备注】年轻人很大的压力是来自考试,作为家长怎么缓解孩子的考试压力,文章给出了建议。
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、 C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A gentle breeze blew through Jennifer’s hair. The golden red sun
was 41 . She was on the beach, looking up at the fiery ball.
She was 42 by its color, deep red in the middle, softly
fading into yellow. She could hear nothing but the waves and the
seagulls 43 up above in the sky.
The atmosphere 44 her. After all she had been through,
this was what she needed. “It’s getting 45 ,” she thought,
“I must go home. My parents will be 46 where I am.” She
wondered how her parents would 47 , when she got home after
the three days she was 48 . She kept on walking, 49
herself to the bungalow where she spent every summer holiday. The
road was deserted. She walked slowly and 50 . Just in a few
hundred meters she would be safe in her house.
It was really getting dark now. The sun had set a few minutes
before and it was getting cold, too. She 51 she had her
favorite sweater on — it kept her really warm. She imagined having
it 52 her. This thought disappeared when she finally saw her
front door. It seemed 53 . The outside garden seemed
54 . She was shocked: her father was usually so strict about
keeping everything clean and tidy.
She entered the house. First, she went into the kitchen where
she saw a 55 written by her father. It said, “Ellen, there
is some coffee 56 . I went looking.” Ellen was her mother
but — where was she? She entered her parent’s home. Then she saw
her. Her mother, lying on the bed, 57 . Jennifer w ould have wanted to wake her up but she
looked too tired. So Jennifer just fell asleep beside her. When
Jennifer 58 , something was different. She was in her cozy
bed in her pajamas.
It felt so good being back home. 59 she heard a voice,
“Are you feeling better now? You know you got us very, very
60 .”
41. A. disappearin g B. setting C. rising D. shining
42. A. amazed B. excited C. disappointed D. frightened
43. A. moving B. flying C. stepping D. flowing
44. A. surprised B. confused C. relaxed D. exhausted
45. A. early B. cold C. warm D. late
46. A. wondering B. knowing C. ignoring D. finding
47. A. say B. take C. like D. react
48. A. working B. missing C. spending D. traveling
49. A. pointing B. enjoying C. directing D. teaching
50. A. easily B. silently C. happily D. willingly
51. A. believed B. wished C. guessed D. judged
52. A. with B. for C. at D. in
53. A. same B. familiar C. difficult D. different
54. A. crowded B. tidy C. deserted D. clean
55. A. text B. letter C. note D. sentence
56. A. ready B. gone C. present D. available
57. A. cried B. laughed C. coughed D. slept
58. A. woke up B. stayed up C. broke up D. held up
59. A. Fortunately B. Similarly C. Suddenly D. Constantly
60. A. moved B. lost C. inspired D. scared
【答案】BABCD ADBCB BADCC ADACD
【解析】1.根据下文“The sun had set a few minutes
before”可知,太阳要下山了。set落山。故选B。
2.句意:她对它的颜色感到惊讶,中间是红色的,慢慢变成黄色。amazed惊讶的。故选A。
3.根据“the seagulls”可知,海鸥在空中飞翔。fly飞。故选B。
4.根据下文“After all she had been through, this was what she
needed.”可知,气氛让她放松。relaxed放松的。故选C。
5.根据下文“I must go home.”可知,天晚了,我要回家了。late晚的。故选D。
6.根据下文“She wondered how her parents
would
,”可知,她父母想知道她在哪里。wonder想知道。故选A。
7.根据下文“when she got home after the three
days”可知,父母看见她离家三天回来是什么反应。react反应。故选D。
8.根据上文“I must go home.”可知,Jennifer 失踪三天。missing不见了。故选B。
9.句意:她一直走,指引自己朝着每年暑假度过的小平房走去。direct指导。故选C。
10.根据上文“walked slowly”可知,她慢慢地默默地走着。silently沉默地。故选B。
11.根据下文“it kept her really warm.”可知,她希望能穿上最喜欢的毛衣。wish希望。故选B。
12.根据上文“she had her favorite sweater
on”可知,她希望能带着毛衣。with带着。故选A。
13.根据下文“The outside garden
seemed”可知,她觉得房子似乎不同了。different不同。故选D。
14.根据下文“her father was usually so strict about keeping
everything clean and tidy.”可知,外面的花园荒芜了。deserted荒芜的。故选C。
15.根据上文“It said, “Ellen, there is some
coffee”可知,她看见她爸爸留给她的便条。note便条。故选C。
16.句意:这里有些咖啡准备好了。ready准备好的。故选A。
17.根据下文“Jennifer would have wanted to wake her
up”可知,她妈妈在床上睡着了。slept睡觉。故选D。
18.根据上文“So Jennifer just fell asleep beside her.”可知,Jennifer
醒来的时候,有什么东西不同了。wake up醒来。故选A。
19.句意:回到家感觉很好,突然她听见一个声音。Suddenly突然。故选C。
20.根据上文Jennifer 离家出走,父母应该是害怕的。scared害怕的。故选D。
【备注】本文叙述了珍妮弗离家出走了几天后,回到家中,看到父母为了找她花园没人打理,父母身体都累垮了,自己也感到很疲惫,最后还是感觉家里是温暖的安全的。
第Ⅱ卷
第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Hangzhou in Zhejiang province got a lot of attention last month.
The host city of the G20 Leaders Summit 61 (welcome) heads
of the world’s 20 major e conomies and international organizations
on Sept. 4-5.
For two days, they discussed global topics and enjoyed 62
(show). But for young people around the world, the G20 Summit had
more to offer. More than 4,000 students from China and abroad took
part in 63 (volunteer) service during the summit. An
impressive 15 local universities and colleges gave the event many
of 64 (it) students volunteers . Students with language
skills 65 (prefer) .
66 ( choose) as a volunteer for the summit, they had to go
through several rounds of interviews and receive training. In
addition, international students were happy to help. 67 total of 26
international students served as volunteers. Australian Tim, 68 is
studying medicine in China said he was honored that West Lake
district government had invited him to take part in the making of a
TV program that taught English to people 69 (live) in Hangzhou. In
the program, he showed popular places for morning exercises, how to
bargain at the market and how to make dumplings. He thought it was
interesting to tell stories about Hangzhou 70 a foreigner’s point
of view so that more people fall in love with Hangzhou.
![clip_image002[9] clip_image002[9]](http://pubimage.360doc.com/wz/default.gif)
【答案】
1.welcomed
2.shows
3.voluntary
4.its
5.were preferred
6.To be chosen
7.A
8.who
9.living
10.from
【解析】1.根据时间状语on Sept. 4-5可知,这句话使用一般过去时。故填welcomed。
2.show作为名词,意为“展览”是可数名词,和topics并列用复数。故填shows。
3.修饰名词service用形容词。故填voluntary。
4.修饰students用形容词性物主代词its。故填its。
5.Students with language
skills和prefer是被动关系,而且文章使用一般过去时,主语是复数。故填were preferred。
6.句意:为了被选为峰会的志愿者,他们不得不通过几轮面试并接受训练。使用不定式作目的状语,而且they和choose是被动关系。故填To
be chosen。
7.a total of为固定搭配,意为“总共”。故填A。
8.使用定语从句,先行词是Australian Tim,指人,定语从句中缺少主语。故填who。
9.使用过去分词作定语,people和live是主动关系。故填living。
10.from one’s point of view意为“在某人看来”。故填from。
【备注】文章介绍有很多学生参加杭州G20峰会的志愿者活动。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语法错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜钱(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Sophia,
I’m Li Hua from Beijing ABC Senior School. I’m happy to learn
that you’re going to stay with my family while you’re in
Beijing.
While you are here, we’ll provide you with a room of your own
with a bed, a desk, a couple of chair and a TV. You’ll also have
your own bathroom. Our school is quite close from our home, because
we could go to school by bike. In noon we’ll eat at the school
dining hall. I’m surely you’ll like the delicious Chinese food
there, and enjoying talking with friends over lunch. Classes in our
school usually finish at 4 in the afternoon. You can then join in
other students in playing ball games or swimming. There will be a
lot of funs.
If you have any questions or requests, please let me know. We’ll
try our best to make my stay here in Beijing pleasant
experience.
Best wishes
Li Hua
【答案】I’m Li Hua from Beijing ABC Senior School. I’m happy to
learn that you’re going to stay with my family while you’re in
Beijing.
While you are here, we’ll provide you with a room of your own
with a bed, a desk, a couple of and a TV. You’ll also have your own
bathroom. Our school is quite close our home, we could go to school by bike.
noon we’ll eat at the school dining
hall. I’m you’ll like the delicious Chinese
food there, and talking with friends over lunch.
Classes in our school usually finish at 4 in the afternoon. You can
then join in other students in playing ball games or swimming.
There’ll be a lot of .
If you have any questions or requests, please let me know. We’ll
try our best to make stay here in Beijing pleasant experience.
Best wishes
Li Hua
【解析】第一处:chair是可数名词,和a couple of搭配用复数。故chair改成chairs。
第二处:be close to为固定搭配,意为“离……很近”。故from改成to。
第三处:我们学校离我们家很近,所以我们可以骑自行车回家。表示结果用so。故because改成so。
第四处:表示“在中午”用at noon。故In改成At。
第五处:作be动词的表语用形容词。故surely改成sure。
第六处:和like并列用原形。故enjoying改成enjoy。
第七处:join可以直接搭配sb。故去掉in。
第八处:fun是不可数名词,不能用复数。故funs改成fun。
第九处:句意:我们会尽我们所能让你在北京逗留期间成为愉快的经历。故my改成your。
第十处:experience作为“经历”的时候是可数名词,表示“一次愉快的经历”用不定冠词,pleasant是辅音音素开头的单词。故pleasant前面加a。
第二节 书面表达 (满分25分)
近来,走班制(changing
classrooms)的上课方式成为了全国的热门话题。在走班制度下学生可以根据自己的爱好自主选择上课的老师和科目。请写一篇短文来表达你对走班制的看法,字数不少于100字。
【答案】A famous saying goes that: “Interest is the best teacher.”
This new system is a good way to inspire students’ study enthusiasm
because students have the chance to choose the lessons and the
teachers according to their own interest. Since students have to
think about it carefully before they choose the lessons, this
system can also improve the ability of making decisions.
On the other hand, there are, however, some disadvantages lying
in this new system. For one thing, students may feel embarrassed
when they talk with classmates they are not very familiar with
because classrooms and classmates are all unfixed. For another
thing, during breaks, students have to find the classroom where
they will have the next class. Does it mean that students have less
time to relax?
In all, this is totally a new idea. We might as well have a try
and we will see if it is suitable for students or not.
【解析】
|