分享

Day 758 一周希腊语新闻(雅典复活节唱“空城计”;亚美尼亚种族灭绝纪念日;学生返校无须自测)

 黄金想当然 2022-04-26
希 游 记
新闻专栏

01

 复活节假期

雅典“空城计”

Με τον καλό ανοιξιάτικο καιρό, οι Έλληνες γιόρτασαν το Πάσχα παραδοσιακά στην εξοχή. Για πρώτη φορά μετά το 2019 δεν υπήρχαν καθόλου περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στις μετακινήσεις και έτσι πολλοί έφυγαν από τις μεγάλες πόλεις. Όσοι έμειναν στην Αθήνα απόλαυσαν μια πολλή ήσυχη πρωτεύουσα.

传统上,由于温暖如春的天气,希腊人在乡村庆祝复活节。自2019爆发新冠以来今年的复活节旅行首次不存在限制措施,因此许多人离开了大城市,而留在雅典的人们则享受了一个安静的首都。



02

亚美尼亚种族灭绝纪念日

    107年前的大屠杀


Φέτος η Κυριακή του Πάσχα έπεσε την ίδια ημέρα με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία έγινε πριν από 107 χρόνια και ήταν η πρώτη σύγχρονη οργανωμένη γενοκτονία. Μετά έγιναν και άλλες όπως από τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων ή από τους Γερμανούς εναντίον των Εβραίων.

今年的复活节星期日(4月24日)与亚美尼亚种族灭绝纪念日是同一天。土耳其的亚美尼亚种族灭绝发生在107年前,是近代历史第一次有组织的种族灭绝。之后还发生了土耳其对希腊人发起的种族灭绝以及德国对犹太人的种族灭绝。



注:亚美尼亚种族灭绝,指奥斯曼土耳其政府于1915年至1917年间,对居住在其辖区内的亚美尼亚人的一次系统性的种族灭绝行为。此次行动由奥斯曼帝国联合进步委员会牵头发起,通过驱逐,胁迫亚美尼亚女性和孩童改变其宗教来践行其计划,残害百万人之巨。


03

   复活节假期后

学生返校无须自测


Μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές δε θα χρειάζεται να κάνουν self-test για να πάνε στο σχολείο. Αν κάποιος έχει συμπτώματα όμως θα πρέπει να κάνει τεστ και αν έχει κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι συμμαθητές του. Προς το παρών οι μαθητές θα πρέπει ακόμα να φοράνε μάσκα.

复活节假期过后学生无需进行自测即可上学。然而如果有人出现症状必须进行检测;如果感染了病毒则全班同学都应该做检测。目前学生仍需佩戴口罩。



图片来源:网络(侵删)

无需授权即可转载,但请自觉保留以上版权声明

    本站是提供个人知识管理的网络存储空间,所有内容均由用户发布,不代表本站观点。请注意甄别内容中的联系方式、诱导购买等信息,谨防诈骗。如发现有害或侵权内容,请点击一键举报。
    转藏 分享 献花(0

    0条评论

    发表

    请遵守用户 评论公约

    类似文章 更多